Alpine opleidingsproces

Alpine opleidingsproces

Alpine cursus

Alpine cursus als trainingsproces is een manier om mensen te helpen zich op een bepaald gebied van hun leven te verbeteren. Dat kan gaan van de ontwikkeling van hun leiderschapsvaardigheden tot het verbeteren van hun time management en het focussen op hun persoonlijke ontwikkeling. Coaching is een methodologie waarmee mensen worden ondersteund bij het verwerven van de nodige kennis. Het is een proces van het identificeren van een nieuwe manier van zijn, een nieuwe manier van doen. Coaching op het gebied van professioneel leren en ontwikkeling is bijzonder nuttig, omdat het mensen, teams of organisaties in staat stelt tot een bepaalde actie te besluiten, en tegelijkertijd vast te stellen wat voor hen de juiste actie is.

Kortom, coaching gaat over het succesvol bereiken van een gewenst resultaat door de begeleiding van een persoon. Als u ooit iemand nodig hebt gehad om naar een bepaalde vraag te luisteren of om een visie te hebben over waar u naar toe gaat en over wat u wilt bereiken, dan is het hebben van een coach om u te ondersteunen gewoon een manier om dat te doen.

Als mensen bij mij komen voor coaching, weet ik dat het een speciale relatie is en dat het er een is die ons zal helpen obstakels op onze weg te overwinnen en ons specifieke doel of missie in het leven te bereiken. Bij coaching gaat het er niet zozeer om je te ‘repareren’, maar meer om je te ‘helpen van waar je bent naar waar je wilt zijn’.

Coaching is het aanleren van nieuw gedrag en het introduceren van nieuwe houdingen en overtuigingen. Het gaat over verder gaan dan de zelf opgelegde beperkingen en het ontdekken van je eigen unieke manier om de wereld te zien en de mogelijkheden om je heen te vinden. Coaching gaat over je helpen kiezen wat goed is en het dan ook echt doen, consequent over een langere periode. Het gaat over betrokkenheid voelen ondanks je gevoelens over je vooruitgang. Het klinkt allemaal gemakkelijk, nietwaar, maar coaching vereist van nature vertrouwen en bereidheid om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je opvattingen en je vervolgens te richten op het bereiken van je gewenste resultaten door middel van de acties die je onderneemt.

Waarom loopt u er niet gewoon van weg? In de meeste gevallen zijn mensen bereid te betalen voor een dienst die zegt dat 95% van je probleem door jezelf wordt veroorzaakt. Waarom geloven we dan dat de dienst van een coach er een is die alleen voor ons, en over ons, gunstig kan zijn?

Bovendien vormt sportcoaching een alternatief systeem voor een persoon om aan deel te nemen, dat niet alleen conversatief is, maar ook zeer niet-confrontationeel. Een stijl van coachen die ik heb voorgesteld ligt enigszins in het verlengde van de gestructureerde onderwijsaanpak die in de westerse wereld populair is. Deze benadering gaat over het leren van, het aanmoedigen van, het creëren van een verstandhouding met en het helpen van iemand om zijn of haar ideeën duidelijk te verwoorden, en ook om die ideeën toe te passen en er gevolg aan te geven, zodat een resultaat kan worden gebladerd.

Het is altijd interessant om na te denken over onze eigen coachingservaring en ik zou u allen willen aanmoedigen zoveel mogelijk coachingsboeken te lezen als u kunt. In de meeste vindt u aanwijzingen over wat u moet doen, hoe u het moet doen en hoe u uzelf kunt verbeteren. Dit zal u helpen te kiezen hoe u uw coachingrelaties benadert en te evalueren in hoeverre u werkelijk begrijpt waar het om gaat.

Simpel gezegd, de enige vorm van coaching waartoe u toegang zou moeten hebben, is die waarbij u voortdurend betrokken bent bij activiteiten die u interessant vindt. Elke andere vorm van coaching moet zeer zorgvuldig worden onderzocht voordat u deze in uw ervaring toelaat. Net als bij elke andere relatie moet er sprake zijn van geven en nemen en niet alleen datgene waarbij u weet dat het goed is, maar ook begrijpt dat u er niet veel aan zult hebben. Voordat je toegang krijgt voor coaching moet je weten hoe je Hem/Haar ook de hulp kunt geven die Hij/Haar wil

Lees meer:

Mont blanc beklimmen

Leave a Reply

Your email address will not be published.