De geschiedenis van de hoelahoep

De geschiedenis van de hoelahoep

Hoelahoep volwassenen

 

 

 

 

Deze activiteit is een van de meest voorkomende buitenspelen; het werd in de oudheid beschreven als de dans van de Hoelamensen. In de oudheid was Hula Hoop een andere naam die gebruikt werd voor een hoepel die als een soort jongleeridool fungeert.

Het oude volk van Hawaii maakte deze activiteit tot een onderdeel van de kunstactiviteiten. Er zijn rapporten en archeologische ontdekkingen dat de oude potstery toebehoorde aan ambachtslieden die deze activiteiten maakten. De fysieke activiteiten werden gewoonlijk gedaan tijdens de viering. Deze activiteiten omvatten het maken van de rode afdrukken van de lodges, het vormgeven van het koraal voor de doolhoven, het snijden van de manden voor de dans van de vissen enz.

In de oudheid beeldden de Hawaiianen op artistieke wijze het hoofdpersonage Apollo af; om uit te beelden dat Apollo een legendarische zoon van Zeus is die de grootvader was van de Zeus die in het Griekse verhaal wordt genoemd. Vandaar dat de hoelahoep naar Apollo werd genoemd.

Er zijn zo veel soorten boren om de hoepel te maken, er worden verschillende soorten ballen gebruikt om de hoepel te maken. Er is een enkel vel lichtbruine wol gespannen op een houten frame waarmee de hoepel gemaakt kan worden. Het midden van de hoepel is versierd met een felgekleurde deken. Het frame, dat vaak van hout is, is aan de rand bedekt met weefsels, kralen of blaadjes van verschillende glinstering.

De moderne hoepels die tegenwoordig worden gebruikt, zijn veel anders dan die van de oude Hawaiianen. Met de hulp van de moderne wetenschap en technologie is bijna alles gemechaniseerd. Als je hoelahoep wilt spelen kun je gemakkelijk een geschikte plaats vinden in een gebouw van je keuze en de regels en uitrusting opstellen. Als je de sport in je eigen taal wilt spelen, moet je de officiƫle namen en vlaggen van je staat en het team dat de sport speelt leren, of je kunt zelfs de naam van je staat of team vertalen door het internet te gebruiken. Plaats de hoepel op een bed dat dichter bij de muur staat. Bind het touw aan het oog van de hoepel; plaats het dan in het middelste gedeelte van de hoepel. Als u verstelbaar bent, kunt u de hoogte van de hoepel aanpassen aan uw behoeften.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.