Groepsles

Groepsles

groepslessen Eindhoven

 

 

 

 

 

De soorten groepslessen variëren sterk. Dit artikel geeft een paar ideeën over waarom ze zo populair zijn.

Afhankelijk van het doel is het gemakkelijk te zien waarom. Voor fitness is Blair Anderson gespecialiseerd in basketbal, terwijl Matt Serra trektochten maakt in de Himalaya. Voor kracht concentreert Jack Woods zich op crunches en sit-ups en heeft hij een workout die zo extreem is dat hij moet schreeuwen om de pijnstillers! Praten met Blair is net zo verhelderend als duiken in een Ironman triatlon, en Matt’s weekschema is net zo schijnbaar eindeloos als zijn uithoudingsvermogen.

Maar deze groepstrainingen houden een atleet niet eindeloos opgewekt. Als een triatleet niet binnen vijf jaar op het vliegtuig naar het volgende continent springt, maar consequent touwtjes spartelt om het bovenlichaam te versterken, krijgen we iets meer van hem te zien. Uithoudingsvermogen opbouwen vergt zowel mentale als fysieke voorbereiding.

Hoewel trainen met vrienden motiverend kan zijn voor een triatleet, kan groepswerk zeker helpen bij dit aspect. Aangezien zo veel van triatlon draait om intense, hoge intensiteit inspanningen (triatlon omvat intense, maar niet te lang burn-outs), kan groepsgebaseerde workout routines helpen diversifiëren de sport ya ‘know. Vooral na de eerste reis van een triatleet naar een ver oord.

herenigd met vrienden om zich opnieuw te concentreren op de afstand en de fartlek workout die ze hebben ontwikkeld

tegen de nieuwste WA-concurrenten van de sport om te zien wie van hen twee sterker is, en de winnaar is duidelijk de enige die op de afstand mag strijden

itters test hoeveel je hersteld bent in het laatste uur – dus, de ene week, ben je afgevinkt op je 3:50 zwemmen en de volgende, 12:00 mijl lopen

om te zwemmen of te lopen op de volgende 400, 800, of duizenden meters

Keane is het daarmee eens: “Sporten met andere mensen kan je echt ondersteunen in het bereiken van je doelen. Het is een geweldige manier om jezelf fysiek en mentaal te blijven pushen; ik ken geen betere motivator dan een groep vrienden die je aanmoedigen aan de eindstreep.”

Hoewel Keane tijdens zijn dagelijkse work-outs een trainer gebruikt (en e-mail een van zijn belangrijkste communicatiemiddelen is), is hij niet bang om trainingssessies te missen. “Ik heb de luxe om mijn werk te missen als ik daar zin in heb, zolang ik me niet futloos of te moe voel,” zegt hij. “Ik probeer altijd het beste uit een bepaalde dag te halen en doe dat vaak standaard goed.”

Het handhaven van de juiste houding kan nog belangrijker zijn dan de fysieke lever affaire die lepelen, fles-doo munchies, en Ben & Jerry gekruid met mate toestaat, maar, eerlijk gezegd, triatleten zijn meer kans om hun oefening beloningen missen als ze zijn voortdurend op de uit met hun vrienden.

Bij sommige triatleten op topniveau is vertrouwen alles. In de weken voor een wedstrijd zijn ze in gedachten al bezig met hoe ze de wedstrijd gaan aanpakken. Het is bijna alsof hun geest al gesneden is uit het teveel aan vlees dat ze de avond ervoor opeten.

Maar dit soort mentale hardheid komt alleen van uren van oordeelkundige trainingssessies. En dat soort training komt niet van soloCurado thuis workout planingches. Het is de volgende stap omhoog van een flesje Lucernecooler water.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.